Διάλεξε το ιδανικό Wordpress theme - 6 τρόποι υποδεικνύουν το κατάλληλο template!

Διάλεξε το ιδανικό WordPress theme – 6 τρόποι υποδεικνύουν το κατάλληλο template!

Το πρώτο βήμα στην Κατασκευή ιστοσελίδων WordPress (χωρίς απαραίτητα να πρέπει πρώτα να επιλέξετε το ιδανικό domain name) είναι η επιλογή του κατάλληλου template theme! Η επιλογή της εικόνας που θα έχετε για τους επισκέπτες ή -αν προτιμάτε- το περιβάλλον στο οποίο θα τους φιλοξενήσετε όταν σας επισκεφθούν!

Σκοπός είναι να τους παρέχετε κάτι εύκολο στην περιήγηση και ευχάριστο στο μάτι. Για να το πετύχετε αυτό, το theme wordpress στο οποίο θα καταλήξετε, θα πρέπει σε μεγάλο βαθμό να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα όμως μπορείτε εύκολα να διαλέξετε το ιδανικό WordPress theme! Πολλά κυκλοφορούν πάνω σε αυτό, ωστόσο 6 τρόποι υποδεικνύουν το κατάλληλο template!

1. Απλό και άνετο για τον επισκέπτη! 

Πολλά theme WordPress διαθέτουν πολλά χρώματα, σύνθετες διατάξεις, φανταχτερά κινούμενα σχέδια κ.λπ. Μερικές φορές μπορεί να χρειάζεστε αντίστοιχα πράγματα, αλλά στις περισσότερες όλα αυτά είναι περιττά! Αναζητήστε ένα theme που η σχεδίασή του σας βοηθά να υποστηρίξετε τον στόχο σας. Καλή η ομορφιά και ο εντυπωσιασμός, αλλά να μην υπερβαίνουν τη χρηστικότητα και την απλότητα!

Βεβαιωθείτε ότι το στυλ παρουσίασης του theme δεν είναι υπερβολικά περίπλοκο. Ο σκοπός του σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και αυτό πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, όταν επιλέγετε το theme για την ιστοσελίδα σας!

Εάν ένα theme φαίνεται υπέροχο αλλά δεν σας βοηθά την επιχείρησή σας ή απωθεί τους συνδρομητές, τότε απορρίψτε το!

 

2. Responsive για κινητά-τάμπλετ!

Τα responsive theme wordpress είναι αυτά που ανταποκρίνονται (προσαρμόζουν τη διάταξή τους) σε διαφορετικά μεγέθη και συσκευές οθόνης, όπως κινητό ή τάμπλετ.

Σημαντικός αριθμός επισκεψιμότητας για μια ιστοσελίδα δημιουργείται από κινητές και άλλες φορητές συσκευές. Ανάλογα με το wordpress theme του website σας, αυτός ο αριθμός μπορεί να υπερβεί το 50% της επισκεψιμότητάς σας!

Η Google εμφανίζει στην κορυφή τις φιλικές για κινητό ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά. Ανεξάρτητα από τα theme και τα δημογραφικά στοιχεία του website σας, όλες οι ιστοσελίδες πρέπει να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες εμφάνισης για κινητά!

Φυσικά, τα περισσότερα θέματα WordPress είναι σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται ήδη από τη βασική προεπιλογή τους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν themes με διατάξεις σταθερού πλάτους που δεν είναι φιλικές προς κινητά…

Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε αν ένα θέμα ανταποκρίνεται ή όχι είναι με την αλλαγή μεγέθους της οθόνης του προγράμματος περιήγησης είναι με τη free εργαλείο που δίνει ο Έλεγχος λειτουργικότητας σε κινητές συσκευές της Google. Καθώς αλλάζετε το μέγεθος της οθόνης του προγράμματος περιήγησης, θα παρατηρήσετε ότι η διάταξη του θέματος θα προσαρμοστεί στο πλάτος της οθόνης.

Διάλεξε το ιδανικό Wordpress theme - 6 τρόποι υποδεικνύουν το κατάλληλο template!

3. Συμβατά πρόσθετα / plugins

Η πραγματική δύναμη του WordPress έρχεται με plugins WordPress! Αυτά τα πρόσθετα σας επιτρέπουν να κάνετε οτιδήποτε με τον ιστότοπό σας WordPress! Ενώ υπάρχουν πολλά plug-ins του WordPress ώστε να επιλέξετε, μερικά από αυτά τα plugins WordPress είναι MUST-HAVE για κάθε ιστοσελίδα. Όπως τα έντυπα βαρύτητας, το Yoast SEO, η συνολική μνήμη W3 κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι το θέμα WordPress που επιλέξατε, υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή plugins για WordPress. Εάν δεν είστε σίγουροι, ρωτήστε και μάθετε πριν την τελική αγορά!

 

4. Εύκολη μετάφραση σε πολλές γλώσσες

Ένας μεγάλος αριθμός με ιστοσελίδες WordPress δεν είναι στην αγγλική γλώσσα. Μπορεί να δημιουργείτε έναν ιστότοπο σε γλώσσα διαφορετική από την αγγλική. Ίσως έχετε σχέδια να δημιουργήσετε έναν πολύγλωσσο ιστότοπο WordPress στο μέλλον. Είναι σημαντικό το θέμα WordPress σας να είναι έτοιμο για μετάφραση και να υποστηρίζει πολυγλωσσικά πρόσθετα WordPress plugins.

 

5. Φιλικό για τις μηχανές αναζήτησης!

Το θέμα WordPress διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο πόσο φιλικό θα είναι το SEO της ιστσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης. Ένα καλό θέμα αλλά με σύνθετη κωδικοποιήση HTML, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης. Το template είναι ο βασικός κορμός πάνω στον οποίο θα αναπτύξετε το περιεχόμενό σας. Ο σχεδιασμός του παίζει σημαντικό ρόλο στο SEO της ιστοσελίδας σας, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε εξαρχής τη σωστή επιλογή, αποφεύγοντας αργότερα δυσάρεστες συνέπειες!

 

 

6. Βαθμολογίες από άλλους χρήστες

Ένας άλλος σταθερός δείκτης της ποιότητας ενός θέματος WordPress είναι οι αξιολογήσεις και οι κριτικές που παρέχονται από τους ήδη χρήστες τους. Σε θέματα Worpdpress επί πληρωμή, οι κριτικές βρίσκονται εκεί ως σχόλια πελατών! Για δωρεάν θέματα WordPress, θα βρείτε την ενότητα βαθμολογήσεων ακριβώς κάτω από το κουμπί λήψης. Θα εμφανίσει τον αριθμό των σχολίων και των αστεριών που δίνουν οι χρήστες. Εάν κάνετε κλικ σε 5 αστέρια, τότε θα σας δείξει όλες τις κριτικές που έδωσαν το θέμα 5 αστέρια!

Θέλετε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το σωστό template για την ιστοσελίδα σας;