Όλες οι τελευταίες εξελίξεις που πρέπει να γνωρίζετε για τα συστήματα ωρομέτρησης προσωπικού!

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα συστήματα για την Ωρομέτρηση Προσωπικού επιβεβαιώνουν τη μετάβαση σε νέα σύγχρονα δεδομένα: μάθετε 6 νέες δυνατότητες!

Ορισμένες επιχειρήσεις εξακολουθούν, παρά τις σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, να χρησιμοποιούν λογισμικό για ωρομέτρηση προσωπικού και καταγραφής παρουσίας εργαζομένων που δεν καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τους. Ως αποτέλεσμα, τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού και μισθοδοσίας των εταιρειών αυτών ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο για ζημιογόνα σφάλματα εισόδου δεδομένων, περιστατικά υπερπληρωμής των εργαζομένων και ένα μεγάλο μέρος διοικητικού και διαχειριστικού χρόνου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα σε άλλα μέρη.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε εταιρεία λογιστικής πάνω από το 30% των εργαζομένων παραδέχθηκαν ότι παραποιούν τα αρχεία ωρομέτρησης της παρουσίας τους στον χώρο εργασίας! Σε άλλη έρευνα, πάνω από το 65% των εργαζομένων που ρωτήθηκαν, παραδέχτηκαν ότι έκαναν in & out νωρίτερα ή αργότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι μια καλή στιγμή να αναφερθούμε στις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις στην ωρομέτρηση προσωπικού και καταγραφή της παρουσίας εργαζόμενων στον χώρο εργασίας. Μερικές βασικές εξελίξεις που μπορούν να βελτιώσουν δραματικά τις λειτουργίες της επιχείρησής σας είναι οι εξλης:

1.Αυτοματοποιημένη παρακολούθηση χρόνου

Ένα νέο κύμα συστημάτων cloud προσφέρουν πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο (Real-Time), παρέχοντας στους υπαλλήλους μια προηγμένη, φιλική προς τον χρήστη εναλλακτική λύση σε ξεπερασμένες ή μη αυτόματες διαδικασίες παρακολούθησης χρόνου. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα διαθέτουν πινάκες υπαλλήλων και ευέλικτες μεθόδους “χτυπήματος”, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας “χτυπήματος” μέσω των smartphone ή των συσκευών tablet.

2.Ρολόι ώρας με δυνατότητα WiFi

Η νέα τεχνολογία hardware που ενσωματώνεται σε ένα ρολόι με δυνατότητα WiFi, μπορεί να υποστηρίξει την αρχειοθέτηση χρόνου και παρουσίας μέχρι 500 εργαζομένων! Αυτή η λύση αξιοποιεί την βιομετρική τεχνολογία, η οποία βοηθάει στην εξασφάλιση της ακρίβειας της ώρας (με προαιρετική λήψη εικόνας), που προάγει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια.

3.Προηγμένες δυνατότητες για οργανόγραμμα

Ο προγραμματισμός πραγματοποιείται και μέσω cloud-λογισμικού επίσης. Αυτή η λύση καταγραφής χρόνου και παρουσίας εργαζομένων προσφέρει στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη προβολή και ευελιξία στη διαχείριση των προγραμμάτων των εργαζομένων. Τα προγράμματα μπορούν να παρακολουθούνται ψηφιακά σε εβδομαδιαία βάση, ανά οργανωτική μονάδα ή ομάδα εργαζομένων, με προκαθορισμένες απαιτήσεις χωρητικότητας ανά ωράριο εργαζομένου. Επίσης, οι υπάλληλοι μπορούν να παρέχουν σαφώς τη διαθεσιμότητά τους στους επιβλέποντες και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις αλλαγές του προγράμματος σε πραγματικό χρόνο, καθιστώντας τα πράγματα ευκολότερα όσον αφορά τον προγραμματισμό και στην προσωπική τους ζωή.

 4.Tablet Kiosk App

Ορισμένες επιχειρήσεις υιοθετούν μια κινητή επιλογή “χτυπήματος” – μια εφαρμογή tablet kiosk για τις συσκευές iOS της Apple – που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εισχωρούν και να εξάγουν εύκολα χρησιμοποιώντας τις συσκευές της Apple. Μέσω της βελτιωμένης λειτουργικότητας του tablet kiosk app και του εύχρηστου περιβάλλοντος για τον χρήστη, οι εργοδότες μπορούν να καταγράψουν “χρόνο εργασίας σε πραγματικό χρόνο”.

5.Biometric Kiosk 

Αυτό το tablet με οθόνη αφής βασισμένο σε Android επιτρέπει στους υπαλλήλους να επιβεβαιώνουν τα χρονοδιαγράμματα εργασίας, να εξετάζουν τις κάρτες χρόνου τους και να ζητούν ελεύθερο χρόνο. Σε ορισμένες εκδόσεις, οι εργαζόμενοι μπορούν να ανιχνεύσουν εύκολα τρέχουσες λίστες εργασίας και άλλα χαρακτηριστικά. Όπως και με άλλες βιομετρικές συσκευές, οι εργοδότες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για περιστατικά παράληψης χρόνου ή κάπου “χτυπήματος”. Η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή άλλες μορφές επαλήθευσης ταυτότητας μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη τέτοιων παραπτωμάτων που σχετίζονται με το χρόνο ή την καταγραφή παρουσίας.

6.Φύλλα εργασίας για κινητά

Πάνε οι παλιές μέρες υπογραφής σε ένα κομμάτι χαρτί ή με τη χρήση καρτών σφραγισμένων από ρολόγια. Το λογισμικό κατανομής χρονοδιαγράμματος για κινητά, το οποίο μεταφορτώνεται ως εφαρμογή στο tablet σας ή σε άλλη κινητή συσκευή, επιτρέπει στους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε φύλλα εργασίας online. Τα στοιχεία που παρέχονται σε αυτή τη φιλική προς το χρήστη μέθοδο, βοηθούν τους εργοδότες να επεξεργάζονται μισθοδοσία, τήρηση αρχείων και τη δυνατότητα να παρακολουθούν στενά την παρουσία εργαζομένων.

Για να ζητήσετε προσφορά για ωρομέτρηση προσωπικού στη δική σας επιχείρηση επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας!