Δεν ξέρετε σε ποια πλατφόρφα να κατασκευάσετε το νέο σας eshop; Αναλύουμε πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα κάθε περίπτωσης και προτείνουμε! 

Η κατασκευή eshop είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η μεγαλύτερη σύγχυση φτάνει όταν πρέπει να επιλέξετε μια πλατφόρμα για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας.

Με τη διαθεσιμότητα πολλών διάσημων και καθιερωμένων σε απευθείας σύνδεση πλατφορμών για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, γίνεται περίπλοκο έργο το να επιλέξετε μία που θα ταιριάζει στην επιχείρησή σας

Μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού από ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την κατασκευή ενός δικτυακού τόπου ηλεκτρονικού εμπορίου, το Magento και το WordPress είναι οι δύο πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιούνται περισσότερο από κορυφαίες ιστοσελίδες διαδικτυακών πωλήσεων στον κόσμο.

Εάν θα μπορούσατε να περιορίσετε τις επιλογές σας για online πλατφόρμες για την κατασκευή ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου στο Magento και το WordPress, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα βασικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες και των δύο πλατφορμών μέσα από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της σύγκρισης Magento vs WordPress.

Πριν φτάσουμε κατευθείαν στη σύγκριση Magento vs WordPress, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στις βασικές έννοιες του Magento και του WordPress ως ηλεκτρονικές πλατφόρμες CMS και στα στατιστικά στοιχεία που τα κάνουν δημοφιλή στους χρήστες.

Magento

Μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοικτού κώδικα όπως το Magento είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών σημάτων στον κόσμο. Η ευελιξία στη χρήση είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Magento.

WordPress

Το WordPress είναι ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα (CMS), το οποίο χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για ιστοσελίδες που βασίζονται σε περιεχόμενο όπως blogs. Σε αντίθεση με το Magento, το WordPress δεν είναι μια μητρική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για online επιχειρήσεις – είναι το WooCommerce, ένα WordPress plugin, το οποίο το καθιστά μια ισχυρή και πιο χρησιμοποιούμενη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με περίπου 75 εκατομμύρια ενεργούς ιστότοπους, κάθε μήνα δημιουργούνται περισσότερες από 23,6 δισεκατομμύρια σελίδες, 69,5 εκατομμύρια νέες θέσεις, 409 εκατομμύρια προβολές και περίπου 46,8 εκατομμύρια σχόλια που αποστέλλονται από χρήστες κάθε μήνα. Το WordPress γίνεται το δημοφιλέστερο CMS που διαχειρίζεται περισσότερο από το 29% των ιστοσελίδων που δημιουργούνται στο Διαδίκτυο.

Magento vs WordPress: η ώρα της κρίσης!

Ενώ συζητούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της σύγκρισης Magento vs WordPress, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αποτελούν εντελώς διαφορετικές και εξίσου ικανές πλατφόρμες με τα δικά τους χαρακτηριστικά. Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα κορυφαία χαρακτηριστικά τους με τη μορφή πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων, ώστε να σας επιτρέψουμε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή για το είδος του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου που προσπαθείτε να χτίσετε.

Και οι δύο πλατφόρμες παρέχουν ενδιαφέροντα θέματα, διαδραστικά χαρακτηριστικά, πολλές επιλογές για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και δυνατότητες Search Engine Optimization (SEO).

Magento vs WordPress: ομοιότητες ανάμεσά τους!

Και οι δύο αποτελούν πλατφόρμες ανοικτού κώδικα. Magento και WordPress παρέχουν τα πλεονεκτήματα της δωρεάν χρήσης αυτών των συστημάτων. Μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε διάφορες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, καθώς και την ενσωμάτωση των λειτουργιών blogging για να δημοσιεύσετε περιεχόμενο σχετικό με την επιχείρησή σας για την ανάπτυξή του στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Ευκολία χρήσης και ευελιξία 

Το Magento είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για την κατασκευή ιστοσελίδων eshop & ηλεκτρονικού εμπορίου. Έτσι, περιλαμβάνει σίγουρα περισσότερες εφαρμογές κωδικοποίησης και αυτό καθιστά το Eshop με Magento μια συγκριτικά πιο πολύπλοκη πλατφόρμα για την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος από το WordPress.

Αν είστε αρχάριος, ίσως αντιμετωπίσετε προκλήσεις στην πλειοψηφία των εργαλείων σχεδιασμού ιστοσελίδων που προσφέρει το Eshop με Magento.

Όσον αφορά την ευελιξία, το Magento έχει ορισμένους περιορισμούς, καθώς υποστηρίζει μόνο εφαρμογές που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ωστόσο, με τις μοναδικές επεκτάσεις, τις ισχυρές λειτουργίες και τις λειτουργίες εκτός πλαισίου, το Magento μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μια εξαιρετική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το WordPress θεωρείται ως μία από τις απλούστερες πλατφόρμες για τη δημοσίευση περιεχομένου με τη βοήθεια των διαισθητικών, φιλικών προς τον χρήστη λειτουργιών του. Το WordPress προσφέρει μια σειρά plug-in ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι διαθέσιμα στην αγορά, με τη βοήθεια της οποίας ακόμη και αρχάριοι μπορούν απλά να χειριστούν!

Το WordPress διευκολύνει την προσαρμογή και την επεξεργασία του περιεχομένου που πρέπει να δημοσιεύεται στον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Με το είδος της ευελιξίας που προσφέρει το WordPress στις λειτουργίες του, οι χρήστες μπορούν να ενσωματώσουν στην ιστοσελίδα τους διάφορες πρόσθετες λειτουργίες, όπως φόρμες επικοινωνίας, διαδικασία ολοκλήρωσης μιας διαδικασίας πληρωμής, live chat box, απογραφή, διαχείριση καταλόγου προϊόντων κλπ.

Προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη ευελιξία και φιλικό προς τον χρήστη χαρακτηριστικά από το Magento.

Σκοπός και λειτουργία της ιστοσελίδας 

Σχηματίστε μια σαφή ιδέα για το βασικό κίνητρο και την κύρια λειτουργία του eshop που προσπαθείτε να δημιουργήσετε επιλέγοντας μια κατάλληλη πλατφόρμα για αυτό. Αν είστε πρόθυμοι να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πωλεί περισσότερα από 500 φυσικά προϊόντα και η κύρια λειτουργία του είναι να πουλήσει αυτά τα φυσικά προϊόντα online, το Magento είναι μια πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Magento μπορούν να προσφέρουν περισσότερη ευελιξία και επαγγελματική εμφάνιση στον ιστότοπό σας για να πουλήσουν τόσο φυσικά όσο και ψηφιακά προϊόντα στο διαδίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, το WordPress Eshop με Woocommerce είναι μια πιο κατάλληλη επιλογή αν εργάζεστε σε ένα blog ή σε μια ενημερωτική ιστοσελίδα που παράλληλα πουλά ένα αξιοπρεπές ποσό προϊόντων στο διαδίκτυο. Μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου που προσφέρει τις υπηρεσίες της εταιρείας μπορεί να κατασκευαστεί επίσης με το WordPress με τη βοήθεια διαφόρων πρόσθετων WordPress.

Το WordPress υποστηρίζει απλούστερες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως παρακολούθηση των παραγγελιών, επιλογές παράδοσης και πληρωμής, διαχείριση αποστολής κλπ.

Εάν είστε αρχάριος και θέλετε να δημιουργήσετε ένα μικρό ψηφιακό κατάστημα, τότε το WordPress είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Αλλά εάν είστε πρόθυμοι να δημιουργήσετε ένα σημαντικά μεγαλύτερο και επαγγελματικό ηλεκτρονικό κατάστημα, το Magento μπορεί να σας προσφέρει συγκριτικά πιο προηγμένες δυνατότητες και λειτουργικότητα που είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη της online επιχείρησής σας.

Επιλογές ανάπτυξης και ασφάλεια 

Το Magento είναι μια πλατφόρμα προσανατολισμού αντικειμένων, η οποία είναι λίγο πιο περίπλοκη στην εκμάθηση. Η προγραμματική και τεχνική προσέγγιση που πρέπει να ακολουθηθεί κατά την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας με τη βοήθεια του Magento, απαιτεί μια σχετική προηγούμενη γνώση της κωδικοποίησης και του προγραμματισμού. Ωστόσο, τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Magento θα διατηρήσουν το eshop σας ασφαλές από τις μεγάλες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Η ανάπτυξη ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου με το WordPress μπορεί να είναι συγκριτικά εύκολη, με τη βοήθεια πρόσθετων widgets. Εύκολη εγκατάσταση widgets και plugins, απλές επιλογές για την προσθήκη, επεξεργασία και προσαρμογή της σελίδας ή της δημοσίευσης και τη βελτιωμένη ευελιξία της πλατφόρμας καθιστά πολύ πιο εύκολη την ανάπτυξη ενός Eshop με Woocommerce στο WordPress.

 Magento vs WordPress: Το συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες και χαρακτηριστικά της σύγκρισης Magento vs WordPress που αναλύσαμε παραπάνω, ίσως πλέον να σχηματίσατε μια καλύτερη εικόνα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε πλατφόρμας για την κατασκευή του eshop σας!

Αν και για κάποια eshop που πωλούν ένα τεράστιο όγκο προϊόντων σε απευθείας σύνδεση, το Magento αποδεικνύεται ότι είναι μια πιο κατάλληλη επιλογή από το WordPress, ωστόσο, με την άπειρη λειτουργικότητα των λειτουργιών, το WordPress γίνεται μια ισχυρή πλατφόρμα για να ξεκινήσει μια ευημερούσα επιχείρηση στο διαδίκτυο!

Κατασκευή eshop Magento ή κατασκευή eshop WordPress; Ακούστε τις προτάσεις των ειδικών!