Ψηφιακή κάρτα & σύστημα ωρομέτρησης προσωπικού
Αυγούστου 24, 2022

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποτελεί μια δράση με σκοπό την καταγραφή της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης στον χώρο εργασίας και του πραγματικού χρόνου εργασίας των εργαζομένων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία την 1η Ιουλίου 2022 (σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους) και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου 2022 για το σύνολο των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό.

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, η νέα πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα πρέπει να ενημερώνεται με ένα σύνολο πληροφοριών που θα αφορούν το ωράριο εργασίας, τις υπερωρίες, την υπερεργασία, τις βάρδιες, τα διαλείμματα, τα ρεπό και τις άδειες. Αυτές οι πληροφορίες είναι εύκολα και άμεσα διαθέσιμες – ακόμα και σε πραγματικό χρόνο – με τη χρήση των συστημάτων ωρομέτρησης προσωπικού. Η ενημέρωση θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός 15 λεπτών, ενώ οι τρόποι ενημέρωσης είναι οι εξής:

  1. Εφαρμογή μέσω κινητού. Μετά την εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής στο κινητό, ο εργαζόμενος θα μπορεί να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο στην πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από τον χώρο εργασίας του.
  2. Χρήση αρχείου Excel. Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται από τον εργοδότη με τη χρήση αρχείου Excel που θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ώρες εργασίας για κάθε εργαζόμενο είτε μαζικά.
  3. Διασύνδεση στο ΕΡΓΑΝΗ. Η ενημέρωση της πλατφόρμας θα πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο μέσω custom προγράμματος διασύνδεσης.

Τα ρολόγια ωρομέτρησης προσωπικού σχετίζονται άμεσα με την ψηφιακή κάρτα εργασίας και συμβάλλουν στην καλύτερη ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων της επιχείρησής σας.  Με τη χρήση τους θα καταφέρετε να αναβαθμίσετε τις δυνατότητες καταγραφής και προγραμματισμού του πραγματικού χρόνου εργασίας. 

Το τερματικό ωρομέτρησης σε συνδυασμό με το λογισμικό διαχείρισης που το συνοδεύει είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήστε σωστή διαχείριση της παρουσίας των εργαζομένων στην επιχείρησή σας! Αποτελεί απαραίτητο «εργαλείο» για την ομαλή μετάβαση και την προσαρμογή της επιχείρησής σας στις νέες συνθήκες που ορίζει η ψηφιακή κάρτα εργασίας, προσφέροντας αξιοπιστία, ακρίβεια και ταχύτητα οδηγώντας στην επαγγελματική σας επιτυχία.

Οι τρόποι ταυτοποίησης που υποστηρίζουν τα συστήματα ωρομέτρησης είναι με χρήση επαγωγικών καρτών/μπρελόκ, δακτυλικού αποτυπώματος και αναγνώρισης προσώπου. Μέσω του συστήματος ωρομέτρησης προσωπικού εξασφαλίζετε:

  • πανεύκολη ενημέρωση της ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ με όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
  • ασφαλή και άμεση πληροφόρηση μέσω σύγχρονου λογισμικού όλων των πληροφοριών που αφορούν την χρονοπαρουσία των εργαζομένων
  • εύκολη διαχείριση και αξιόπιστο έλεγχο της παρουσίας εργαζομένων της επιχείρησής σας